Rendezvények
Pályázatírási szolgáltatásunkat jellemzően fix díj nélküli, sikerdíjas konstrukcióban nyújtjuk
2017-05-15
MEGHÍVÓ - Erdészeti gépbemutató

Intézetünk előadással képviselteti magát a Kuhn Rakodógép Kft., a Komatsu Forest magyarországi forgalmazója által május 18-ára megszervezett nagyszabású erdészeti gépbemutatón.

A rendezvény fővédnöke Ugron Ákos, a Földművelésügyi Minisztérium állami földekért felelős helyettes-államtitkára.

 • Időpont: 2017. május 18., csütörtök
 • Helyszín: Szentgál (Veszprém megye), Kun utca 30.

Programterv:

10:00 - 11:00: Regisztráció

11:00 - 12:00: Prezentáció, és a European Conformity Check Vállalkozásfejelsztési Tanácsadó Intézet (ECC) tájékoztatója

12:00 - Gépbemutató három helyszínen

13:00 - folyamatosan: Ebéd, illetve egyéni tárgyalások, megbeszélések a gépeknél és a sátorban, szakmai konzultációs lehetőség az ECC képviselőjével

A gépbemutatón szereplő gépek:

 • Komatsu Forest forvarderek (855, hatkerekes 855,860)
 • Komatsu Forest harveszterek (901,911 és 911 3P, 931XC)
 • Palfinger Epsilon erdészeti daruk (C80Z89, M110Z, M12Z105, M12Z kabinos, Q170Z)
 • Heizomat aprítógép

 

A rendezménnyel kapcsolatos további részletek a bemutató hivatalos honlapján: http://fataj.hu/2017/05/122/201705122_KomatsuBemutato.php

2017-04-06
EU-pénzek: még csak most kezdődik az igazi hegymenet

Március végéig minden uniós pályázat megjelenik, aztán nyár közepéig az ütemezett beadás jön, év végéig pedig a 7 évre szóló keret 85%-ára már nyertest hirdetnek - többek között ezt a feszített menetrendet jelezte a Portfolio csütörtöki Uniós Források 2017 című konferenciáján Lázár János, a Miniszterelnökség vezetője, mely eseményen Intézetünk szakmai partnerként vett részt.

A beadási hullámra informatikailag is készülnek, ezt már Dányi Gábor, a tárca helyettes államtitkára jelezte, míg Karsai Tamás, a Nemzetgazdasági minisztérium helyettes államtitkára azt emelte ki: immár közel 600 milliárd forintnyi gazdaságfejlesztési támogatás van kint a gazdaságban. Eltúlzott a kkv-k körében a közbeszerzési törvény által jelentett kötöttségektől való félelem - ezt már Csányi István, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára emelte ki. A konferencián bankvezérek, tanácsadók, piaci szakértők tucatjai fejtették ki véleményüket a fejlesztéspolitika különböző szakkérdéseiről és a résztvevők a közvetlen brüsszeli források lehetőségeivel is megismerkedhettek. A portfolio.hu konferenciáról készült képgalériája ezen a linken érhető el. 

Magyarország jó példával jár azzal, hogy a 2014-2020-as uniós források 60%-át közvetlen gazdaságfejlesztésre fordítja, de a pénzeket transzparens rendszerben, jó közbeszerzési keretek mellett kell kiosztani - többek között ezt hangsúlyozta Brüsszelből küldött, előre felvett videó üzenetében Corina Cretu. Az Európai Bizottság regionális támogatásokért felelős uniós biztosa egyúttal azt is jelezte, hogy kemény tárgyalások kezdődnek idéntől a 2020 utáni kohéziós politika kereteinek kialakításáról, a Portfolio konferenciája pedig ebből a szempontból is jó időzítésű, illetve segíti a fejlesztéspolitikai szereplők együttműködési lehetőségeit, a munkamódszerek egymáshoz csiszolását is. 

A teljes cikk elérhető az alábbi linken →

Forrás: portfolio.hu

2016-11-27
Teltházas volt a novemberi Tőkeakadémia

2016 őszén, negyedik alkalommal indította el Tőkeakadémia elnevezésű képzését a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA). A jelentős érdeklődés mellett megtartott tréningen a forrásbevonás gyakorlati folyamatát ismerhették meg a részt vevő kkv-k vezetői a szervezet munkatársai, a meghívott szakmai előadók és trénerek prezentációin keresztül.

A külföldi működőtőke befektetések (FDI) ösztönzése mellett a HIPA kiemelt feladata az üzletfejlesztés, az ígéretes, magas megvalósíthatósági potenciállal rendelkező magyar beruházási projektek kiajánlása hazai és külföldi pénzügyi befektetők számára.

A HIPA Beruházási Projektek Osztályának elsődleges célja, hogy sikeres együttműködéseket teremtsen a magyar vállalkozások és a pénzügyi, illetve szakmai befektetők között. Az általuk rendszeresen szervezett Tőkeakadémián hazai és nemzetközi előadók gyakorlatorientált tréningekkel várják a jelentkezőket, akik közül többen már visszatérő vendégek az évente kétszer megrendezésre kerülő többnapos rendezvényen.

Az előző évekhez hasonlóan a program első moduljának fő témái idén is a tőkebevonási alapok, a forrásbevonás, a pénzügyi lehetőségek, a befektető megnyerése, valamint az üzleti tervezés és a piaci pozícionálás voltak. Ezen alapokra építve a képzés második részében a résztvevők többek között megismerkedhettek a tőkebevonási folyamat részleteivel, a beruházási célzatú hazai és uniós forrásokkal, illetve az exit-stratégia fontosságával.

Intézetünk ügyvezetője, Tóth Ádám Ferenc is előadást tartott „Támogatásból megvalósuló vállalkozásfejlesztés: pályázatok ECCerűen” címmel. 

 

2016-06-10
SZAKMAI NAP MEGHÍVÓ - A Vállalkozásfejlesztés és technológiai innováció találkozása

TECHNOLÓGIAI ÚJDONSÁGOK | KÖZBESZERZÉSI TÁJÉKOZTATÓ | VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉST TÁMOGATÓ PÁLYÁZATOK

A 2016. Június 20-án Sóskúton a Mazak új, magyarországi technológiai központjában kerül megrendezésre a European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet és a Hargittay és Tóth Ügyvédi Iroda szakmai napja, amely egyedülálló lehetőséget kínál, hogy a Mazak két legújabb, nagy teljesítményű horizontális megmunkáló központja mellett az érdeklődők megismerkedjenek a vállalkozásokat egyre hangsúlyosabban érintő közbeszerzési törvény, illetve a KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési pályázatok részleteivel. 

PROGRAM:

9.30

Érkezés

10.30-11.15

Köszöntő – MAZAK prezentáció

11.15-11.30

Szünet

11.30-12.00

Közbeszerzési tájékoztató -  Dr. Hargittay Szabolcs

(Hargittay és Tóth Ügyvédi Iroda)

12.30-13.30

Ebéd

13.30-13.50

Pályázati lehetőségek – Tóth Ádám Ferenc

(European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet)

13.50-14.15

Workshop – Kérdezz/Felelek

14.15-től

MAZAK gépbemutató

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részvételére feltétlenül számítunk, regisztrációját legkésőbb 2016. június 17-ig az alábbi elérhetőségen registration@mazak.hu  várjuk. 

MEGHÍVÓ→

2016-03-13
Uniós Források 2016 - Portfolio Konferencia

Melyek a 2014-2020-as fejlesztési időszak főbb jellemzői? | Mi vár a magyar gazdaságra 2020-ig és azután? | Mire figyeljünk a pályázati dömping időszakában? | Milyen állami és kereskedelmi banki vállalatfinanszírozási lehetőségekkel számolhatnak a pályázók? | Hogyan segíthetnek a tanácsadók a projektgenerálástól a megvalósításig?

Ezekre és számos egyéb fontos kérdésre is választ kaphattak a Portfolio EU-forrásokkal foglalkozó konferenciáján, ahol Tóth Ádám Ferenc, Intézetünk ügyvezetője is előadást tartot a „Vállalkozásfejlesztési pályázatok tapasztalatai és az új kiírások” címmel. (Dátum: 2016. március 10.  (csütörtök) - Helyszín: SOFITEL Hotel, Budapest)

Az új pályázati rendszer eddigi tapasztalatai, jellemzői

A negyedik szekció egyik előadásában Tóth Ádám, az European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet (ECC) ügyvezetője foglalta össze, hogy pályázati tanácsadói szemszögből eddig mit tapasztaltak:

 • Előrebocsátotta: "nem tudom alapból szidni a rendszert", mert ilyen brutális pályázati darabszámokat kezelni nem könnyű, így mi alapvetően nem a kritika hangjával élünk a 25-50 millió forinttól induló kkv-szegmens felőli visszajelzések és saját tapasztalatok alapján
 • Szűkülnek a pályázati tanácsadók lehetőségei (pl., TOP-pályázatokból való kiszorulás), de mi nem panaszkodunk az ügyfelek összetétele miatt (feldolgozóipar)
 • Jelezte: örülünk, ha tisztul a pályázati terep és kiszorulnak a kijáró emberek, mert ez rontja a források gyors és hatékony felhasználását is.
 • A pályázati rendszer technikai szabályainak változása között az, hogy jogerős építési engedélyhez kötik a pályázatok benyújtását, összességében kedvező, mert ez az elhúzódó projekt megvalósítást küszöböli ki
 • Ugyanígy üdvözölte a biztosítékmentességi és előleg lehívási szabályokat, illetve azt is, hogy a felhívások megjelenése és a beadhatósága között legalább 30 nap eltelik.
 • Az ügyfél visszajelzések alapján hangsúlyozta: éhes a piac a pályázatokra, jelentős az igény az 500 millió forint feletti beruházásokra is, de egyúttal csalódottak a központi régióbeli pályázók a szűkös források miatt
 • Jelezte: nagy az igény a telephely-fejlesztési pályázat iránt, és probléma, hogy vannak kiemelt és mellőzött iparágak
 • A kedvező változások között például az egységes elektronikus pályázati felületet emelte ki (amelyen a VP-források szintén megjelennek) illetve azt, hogy az új alapítású cégek is könnyebben juthatnak forrásokhoz, igaz differenciáltan
 • Ők úgy tapasztalják: a hiánypótlások pályázóbarátabb módon kerülnek elbírálásra (jellemzően elfogadja az ügyfélszolgálat ezeket), kedvezőtlen viszont például a K+F pályázatoknál, hogy a munka nem lett kevesebb, sőt nagyságrendekkel magasabb a munkaigény (sok lefagyás, több kitöltendő dokumentum, több pályázatnál akár 1 éven túl sincs válasz a kifogásra)
 • Nagyon sok támogatási jogcím létezik, illetve nem látható, hogy egy adott pályázatra éppen mennyi igény ment be (aktuális statisztikai adatok nem nyilvánosak), az is gond, hogy nem jön automatikus email lejáró határidőkről, illetve emailes állásfoglalás is csak tájékoztatásnak felel meg

Összefoglalás

 • az ÉFK rendszere abszolút üdvözítő, a tervezhetőséget segíti, pl. az építései engedélyek beszerzésénél
 • a jegybanki NHP több szempontból is alternatívája a pályázatnak
 • a közbeszerzés, mint az elkövetkező év(ek) meghatározó tényezője
 • nem ár-, hanem szolgáltatás alku
 • Pest megye összességében nem kizárt (Dunaharaszti, Szigetszentmiklós, Gyál), ahogy a bérelt ingatlanon történő beruházás sem, hasonlóan a külföldi tulajdonoshoz
 • javasolt az energetikai fókusz - foglalta össze előadása főbb üzeneteit Tóth Ádám.

Forrás: portfolio.hu