Loading color scheme

2021-2027

A European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet összefoglalója a következő EU-s ciklusról

A 2021-2027-es EU-s ciklusra készülve, a European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet készített egy rövid összefoglalót, amelyet jelen cikkben olvashat.

eu-flag-911183_1920

 • az Innovációs és Technológiai Minisztérium (a továbbiakban: ITM) – annak érdekében, hogy elindítsák a társadalmi egyeztetést – elérhetővé tette a következő uniós ciklus alapdokumentumát, az ún. Partnerségi Megállapodást (https://www.palyazat.gov.hu/ltalnos).
 • A kormány az új EU-s ciklus forrásaiból várhatóan már a jövő év első negyedévében megjelenteti az első pályázatokat.
 • A 7 éves keretköltségvetésből 35,1, a NextGenerationEU nevezetű új keretből pedig várhatóan 16,2 milliárd eurónyi forrásra lesz majd jogosult az ország, amely összeget 6-7 év alatt kell felhasználni.
 • A vállalkozások részére szóló program neve Versenyképességi és Innovációs Operatív Programra (VINOP-ra) módosul a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programról (GINOP). A program 6 prioritási tengelyből áll.
 1. Vállalkozásfejlesztés, kiemelt stratégiai ágazatok fejlesztése, digitalizáció,
 2. Kutatás, fejlesztés, innováció,
 3. Fenntartható munkaerőpiac,
 4. Ifjúsági garancia,
 5. Felsőoktatás, szakképzés, ill.
 6. Turizmus, örökségvédelem.
 • Az intézményszeri struktúra alapvetően nem változik a mostani ciklushoz képest (ugyanazok az Iránytó Hatóságok és koordinációs szervezetek maradnak).

Forrás: https://www.portfolio.hu/unios-forrasok/20201029/350-es-euroval-tervezi-a-kormany-az-uj-eu-s-penzeket-kiderultek-a-penzosztas-fobb-iranyai-455050

Eddigi bizalmát ezúton is(mételten) megköszönve, a European Conformity Check Vállalkozásfejlesztési Tanácsadó Intézet a 2021-2027-es EU-s ciklusban is áll az Ön rendelkezésére.